A székhelyszolgáltatási szerződés meghosszabbításának menete. 

A székhelyszolgáltatásra igénybevételére irányuló szerződésre vonatkozó általános jellemző az, hogy meghatározott időszakra vonatkozik. A szerződésben a felek tehát konkrétan kikötik azt a konkrét dátumot, ameddig a megbízás a székhelyszolgáltatást igénylő és a székhelyszolgáltató között fennáll.

Érdemes nyilvántartani ezt az időpontot, mert bár a székhelyszolgáltató részéről körülbelül két hétre előre megtörténik a figyelmeztetés annak lejártáról, az az ártalmatlannak tűnő hiba, hogy a hosszabbítás nem történik meg, azzal a következménnyel is járhat akár, hogy elrendelik a cég kényszertörlését vagy adószámának felfüggesztését a cég elérhetetlensége miatt.

A székhelyszolgáltatási szerződés lejárata előtt a hosszabbítási díj befizetésével automatikusan meghosszabbodik a szerződés az előző szerződés időtartama szerint.

Ha mégis valamilyen oknál fogva az előre meghatározott megbízási díj megfizetése elmaradna, értelemszerűen megszűnik a szerződés, ez azonban nem akadálya annak, hogy továbbra is igénybe lehessen venni szolgáltatást az adott cégnél. Ez esetben új szerződés megkötésére kerül sor, amelynél előfordulhat, hogy kicsivel többet kell fizetni, mint amennyi a meghosszabbítás díja eredetileg lenne.