Ahogy a cím is sugallja, ma a székhelyszolgáltatás témán belül azt fogom kivesézni, hogy mikor és milyen esetben nem fogják át venni a megbízó gazdasági társaság leveleit, postai csomagjait.

Levél átvétel - Székhelyszolgáltató, Székhelyszolgáltatás, Székhelyszolgáltatás Budapest


Kezdjük az elején. Azt mindenki tudja, hogy a székhelyszolgáltatás egyik hatalmas előnye, hogy rengeteg terhet levesz a vállunkról. Ezek közé tartozik az is, hogy a cégünk számára küldött küldeményeket, leveleket át vezsik és adminisztrálják, majd tájékoztnak róla és el is küldik a számunkra valamilyen módon.

Érdemes ha tisztában vagyunk azzal, hogy mikor is nem fogják átvenni a leveleinket. Ilyen kettő esetben fordulhat elő. Az első esetben lehet, hogy nem történt meg a postai meghatalmazás megírása vagy beadása, valamint az ügyvédi aláírás-mintáé sem. Itt végül is annyi történik, hogy nincs arról semmilyen dokumnetum, ami igazolná azt, hogy a székhelyszolgáltatás munkatársai átveheik a cég leveleit. Az ügyvédi aláírás-minta mindig a székhelyszolgáltatónál van.

A második eset, ami talán a legkellemetlenebb, hogy az ügyfél, aki igényli a szolgáltatást elfelejti befizetni a szolgáltatás díját.

Ez talán nagyobb probléma, hiszen a szerződés teljesítése nem történt meg az ügyfél résztéről és ekkor a székhelyszlgáltatással kötött szerződés megszűnik létezni.
Azzal, hogy megszűnik a szerződés, azzal minden, a szerződésben foglalt és keletkeztetett kötelezettség megszűnik a székhelyszolgáltatóval szemben.

Vagyis az, hogy nem veszik át a levelet mondható a kisebbik rossznak. Azért kevésbé rossz, mert ekkor már nemadnak a cég számára tárgyaló helyet és ami még kellemetlenebb, hogy ezzel a gazdasgi trsaság kötelező eleme, a székhely sem lesz érvényes.

Tehát nagyon kell vigyázni a szolgáltatás díjának a befizetésével. Hiszen, ha ez elmarad, ahogy azt már írtam, akkor nem fogja tudni átvenni a szolgltató a leveleket, mert már nem is lesz rá semmilyen jogosultsága.

Legyünk körültekintőek.