Mi lehet a következménye annak, ha a székhelyszolgáltató nem teljesíti kötelezettségét?

Mint korábban arról már volt szó, - főleg a cég székhelyének saját lakásban történő bejegyzése esetén – felmerülhetnek olyan körülmények, amelyek miatt nem lehetséges minden nap ellenőrizni a postaládákat vagy egy kézbesített küldeményt meghatározott időn belül nem sikerül átvenni. Törvényesen és gondosan eljáró székhelyszolgáltatás igénybevétele esetén, mivel többnyire az ilyen helyzetek elkerülése végett vesszük igénybe a székhelyszolgáltatót, többnyire nem jellemző ilyen probléma felmerülése, azonban a székhelyszolgáltató kiválasztásánál sem árt a kellő körültekintés.

Ha a székhelyszolgáltató nem teljesíti kötelezettségét általában a székhelyszolgáltatóval kötött megbízási szerződésszegésnek minősül és ennek megfelelően kártérítés követelhető, azonban legfőképpen két esetben komolyan következménye lehet feladatai elmulasztásának. Akkor, ha nem veszi át a küldeményeket, vagy nem rendelkezik postaládával és emiatt nem tudja átvenni a küldeményeket, illetve, ha a székhelyszolgáltatást igénybe vevő cégtábláját nem helyezi ki.

A pénzbírság mellett egyéb szankciókra is számíthatunk úgy, mint például az adószám felfüggesztés vagy adószám törlése. A továbbiakban – többek között – ezzel a témával is foglalkozok.